Bindweefselmassage

Wat is een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage is zoals de naam al zegt, een massage van het bindweefsel, dus de laag onder de opperhuid en de lederhuid. Wat niet wegneemt dat bij een bindweefsel natuurlijk ook de opperhuid en lederhuid gestimuleerd wordt.

Het bindweefsel geeft stevigheid aan de huid, en is de laag waar zich ook de afvalstoffen bevinden. Wanneer je de huid nu dieper gaat masseren krijg je een goede doorbloeding van het bindweefsel. Waar doorbloeding is is zuurstof en waar zuurstof is is leven. Door het masseren van de diepere laag ga je de afvoer van afvalstoffen stimuleren en de huid aansporen collageen en elastine aan te maken. Je creëert een mooiere en stevigere huid!

Je bent er dus bij gebaat om een goed doorbloede huid te hebben waarin alles naar behoren functioneert. De massage is geschikt voor een rijpere huid, maar in principe zijn alle huiden gebaat bij een goede doorbloeding en afvoer van afvalstoffen. Een huid met littekens kun je ook soepeler en mooier maken door het gebruik van bindweefsel massage.

De massage is niet geschikt voor een huid met wondjes en bijvoorbeeld bij acne en rosacea.

Fruitzuren

Fruituren is de verzamelnaam voor een reeks zuren die allemaal hun specifieke werking hebben op en in de huid. Er zijn AHA’s en BHA’s.

AHA’s zijn in wateroplosbare zuren en BHA’s zijn in olie oplosbare zuren. Ze weken dode huidcellen los, stimuleren aanmaak van nieuwe huidcellen en zorgen voor een betere vochthuishouding in de huid. Glycolzuur zorgt er bijvoorbeeld voor dat de huid uit de “comfort zone” wordt gehaald en weer z’n best gaat doen om collageen en elastine aan te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld glycolzuur en melkzuur.

Melkzuur stimuleert de aanmaak van hyaluronzuur en maakt de huid zachter en weerbaarder, doodt daarnaast schimmels en gisten die niet op de huid horen. AHA’s zijn geschikt voor een rijpere huid met rimpels, maar ook een dikke rokershuid, of een huid met veel pigmentvlekken zal erg opknappen van een behandeling met fruitzuren.

BHA’s daarentegen, zoals salicylzuur zijn geschikt voor een huid met onderhuidse verstoppingen en acné. Salicylzuur komt uit de zelfde familie als aspirine en is dus niet geschikt bij mensen met een aspirine allergie. Salicylzuur werkt ontstekingsremmend en dat is nu net wat je wilt bij acné en verstoppingen. Salicylzuur mag je NIET gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding en aspirine allergie.

Wij voeren de fruitzuren peeling los uit, maar ook in combinatie met bindweefselmassage, wat nog steeds als combinatie één van de meest mooie anti-aging behandelingen is zonder inspuitingen.