Wimpers en wenkbrauwen

Bij Beautysalon Your Moment in Leeuwarden kun jij je wimpers en wenkbrauwen laten verven. Ook bieden wij lashlift, wimperlift en PMU behandelingen (bij Kelly) aan.

Permanente wenkbrauwen

Voor wie zijn Ombré powderbrows geschikt? 

 • Voor alle huidtype  
 • Voor alle leeftijden
 • Voor iedereen die een zacht en natuurlijk effect wilt hebben 
 • Voor iedereen die GEEN uitgelopen wenkbrauw potlood wilt hebben
 • ’s Morgens meer tijd over wilt hebben 
 • Weinig tot geen wenkbrauw haren hebben
 • Kale plekken of littekens in hun wenkbrauwen hebben 
 • Sporters en sauna liefhebbers
 • Voor iedereen die er op elk moment van de dag perfect uit wilt zien. 

Meestal zijn er twee behandelingen nodig. Tussen de eerste behandeling en de nabehandeling (tweede behandeling) zit een periode van 6-8 weken. We adviseren om na 1/1,5 jaar terug te komen voor een touch-up. 

Wanneer kan je oude PMU wenkbrauwen behandelen?

Bij oude permanente make-up is een juiste controle erg belangrijk:
– Hoe oud is de permanente make-up 
– Is het alleen opfrissen met dezelfde techniek 
– Bent u blij met de toen gezette wenkbrauwen 
– Weet u welk kleur er is gebruikt 
– Zijn de wenkbrauwen gelijk, bent u blij met uw vorm

Belangrijk 

 • U mag ten minste 48 uur voor de behandeling geen alcohol, ibuprofen, aspirine, vitamine E of visolie supplementen gebruiken (paracetamol mag wel)
 • Het is heel belangrijk dat de klant gedurende 30 dagen voor en na de behandeling blootstelling aan de zon en de zonnebank vermijdt. Ook zonnebrand kan invloed hebben omdat het een vettige substantie is en het pigment daardoor niet goed kan pakken
 • De klant mag van tevoren niet epileren, harsen, waxen of scheren van hun wenkbrauwen. De haartjes hebben wij hard nodig om een goed beeld te krijgen en de vorm van de wenkbrauwen te bepalen
 • We raden af om de dag van de behandeling te sporten. Door de warmte en door het zweten kan de pigmentkleur meer vervagen
 • We adviseren om 30 dagen voor de behandeling geen heftige peelings te ondergaan. De huid heeft tijd nodig om hiervan te herstellen en gaat niet samen met het plaatsen van permanente make-up
 • Daarnaast raden wij af om geen permanente make-up behandeling in te plannen tijdens de menstruatie. Dit omdat de behandeling dan gevoeliger kan zijn en de pigmenten moeilijker kunnen pakken

Laat geen permanente make-up aanbrengen: 

 • op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan; 
 • op een litteken dat minder dan een jaar oud is; 
 • op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet; 
 • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laser wond nog niet genezen is;
 • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen; 
 • als je onder invloed bent van alcohol of drugs; 
 • als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Daarnaast wordt het afgeraden om PMU te laten zetten als je last hebt van een van de volgende aandoeningen:  

 • Diabetes
 • Hemofilie 
 • Chronische huidziekte 
 • Allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet 
 • Immuunstoornis hart- en vaatafwijkingen 

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica, en wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts. 

Wenkbrauwen

Wat is een Brow Lift?

Brow Lift is een nieuwe behandeling waarbij jouw natuurlijke wenkbrauw haartjes in de juiste richting geplaatst worden. Dit wordt gedaan met speciale brow lift lotion. Hierdoor ogen je wenkbrauwen meteen veel voller en strakker. Het resultaat is heel natuurlijk en blijft ca. 6 weken zichtbaar, afhankelijk van de groeicyclus van je wenkbrauwen. Doordat er met de eigen wenkbrauwhaartjes wordt gewerkt is deze behandeling voornamelijk geschikt wanneer je gekrulde, warrige, naar beneden wijzende wenkbrauwharen hebt. De behandeling is niet geschikt als je dunne, fijne, korte of heel weinig wenkbrauwharen hebt.

De Brow Lift behandeling is een complete behandeling, inclusief verven en shapen (waxen, tweezen en stylen) van de wenkbrauwen. Elke behandeling wordt afgesloten met een intens voedend serum met daarin o.a. keratine, arganolie, castorolie en vitamine E.

Henna Brows 

Met henna verf je niet alleen de haartjes zoals met de gewone verf maar ook de huid mee waardoor je een mooie strakke én volle wenkbrauw creëert. Henna is een mooi alternatief voor gewone wenkbrauwverf. Want er komt geen ammoniak en oxidant aan te pas. Henna kan tot 10 dagen op de huid blijven zitten, mits er niet te veel reinigingsproducten worden gebruikt, en blijft tot 6 weken op de haartjes. 

Henna wordt gewonnen uit de hennastruik, Lawsonia inermis. Het is een struik die van nature voorkomt in Noord-Afrika, het Nabije Oosten en India. De hennastruik wordt al sinds ca. 3500 v. Chr. gekweekt. Van de bloemen kan parfum worden gemaakt, terwijl de kleurstof wordt gewonnen uit de groene herfstbladeren. 

Wat is het verschil met henna en ”normale” wenkbrauwverf ?
Een gewone wenkbrauw verf is bedoeld om de haartjes een kleur te geven. Doordat de lichte haartjes gekleurd worden lijkt de wenkbrauw voller. Gaatjes kunnen niet opgevuld worden. Het effect is ongeveer 3 a 4 weken zichtbaar. (in de winter iets langer dan in de zomer door uitbleking) 

De Henna geeft kleur af op de haren en de huid. Het effect is een intensievere kleur en een afdruk op de huid. Hierbij kunnen gaatjes wel opgevuld worden. De eerste tijd is bijtekenen niet meer nodig. Het effect blijft kan tot 10 dagen op de huid blijven en is 6 weken op de haren zichtbaar. (afhankeljk van het huidtype en de juiste nazorg) 

Advies na de Henna Brow behandeling:
Voor langer behoudt van de Henna Brows zijn er een aantal adviezen: gedurende de eerste 24-48 uur na de behandeling mogen de wenkbrauwen niet in contact komen met water. Gebruik geen olie houdende producten op of rondom de wenkbrauwen. Olie lost de verf op de huid op. Gebruik geen peelende producten op of rondom de wenkbrauwen. Gebruik geen reinigingsproducten op de wenkbrauwen. Wrijf niet over de wenkbrauwen bij het wassen van het gezicht. Dep de wenkbrauwen droog, niet wrijven. Gebruik geen waterproof wenkbrauw make-up.

Wimpers

Wat is een wimperlift?

Wimperlift, ook wel Lash Volume Lift, is een behandeling om de natuurlijke wimpers te krullen en te liften. De behandeling is niet schadelijk voor de wimpers. Tijdens de behandeling worden de wimper haartjes op een silicone pad geplakt. Zo komen de haartjes in de vorm van de krul doormiddel van verschillende vloeistoffen. Wanneer deze zijn ingewerkt worden de wimpers geverfd.

De behandeling is geschikt voor lange én korte wimpers. Het resultaat van de  behandeling is ongeveer 6 tot 9 weken zichtbaar!

Voordelen van lash volume lift?

– Creëert een mooie, open blik
– Jouw eigen wimpers zullen langer lijken door de intense lifting
– Na de eerste 24 uur kun je alles weer doen zoals voorheen met jouw wimpers
– Veilig voor de natuurlijke wimpers
– 6 tot 9 weken prachtige wimpers

Let op: Na de behandeling dien je de eerste 24 uur water en alle aanraking te vermijden, zo kan de intensieve Keratine Filler goed intrekken.